Stockholm

Projektet
Spela tillsammans,
leda tillsammans!


I hjärtat av Stockholm växer ett spännande projekt fram, drivet av passionen för gaming, e-sport och ungdomsledarskap. "Spela tillsammans, leda tillsammans", ett initiativ av föreningen LeadOn, strävar efter att belysa e-sportens och gamingens kulturella och sociala värde. Med över ett decennium av erfarenhet, utmanar LeadOn traditionella gränser, erbjuder ungdomar en plattform för tillväxt, gemenskap och ledarskap genom kraften av spel.

Bakgrund och Behov
Genom åren har e-sportens plats i samhället varit omdiskuterad, men LeadOn ser det som en perfekt fusion av kultur och sport. Pandemin belyste hur sårbara gemenskaper kan bli, speciellt de baserade på direkta möten. Men också, hur viktiga dessa gemenskaper är för att förebygga ensamhet och isolering. Med e-sport och gaming som brobyggare, vill vi på föreningen LeadOn flytta spelkulturen från de privata hemmen till offentliga arenor, där ungdomar kan mötas och växa tillsammans.

Våra medlemmar arrangerade en e-sport event för allmänheten.

Syfte:
Projektet siktar på att:
1. Upplysa e-sport och gaming som en viktig del av vår kultur.
2. Främja integration och kulturöverskridande förståelse genom spel.
3. Erbjuda socialt isolerade ungdomar en fysisk plats för gemenskap.
4. Säkerställa jämställdhet och inkludering i e-sportens och gamingens värld.

För Vem?
"Spela tillsammans, leda tillsammans" välkomnar:
- Ungdomar, som får chansen att utvecklas personligt och tekniskt.
- Vuxna, som vill vara stöttepelare för ungdomars personliga utveckling.
- Fritidsgårdar och organisationer, som ser värdet i att stödja denna rörelse.

Ett av våra lag som vann en stor turnering.

Engagera dig!
Om du är en ungdom som brinner för e-sport eller gaming, en vuxen som vill göra skillnad, eller en verksamhet som jobbar med ungdomar, finns det plats för dig i detta projekt. Tillsammans kan vi bygga en framtid där spel inte bara är underhållning, utan ett verktyg för utveckling, ledarskap och sammanhållning.
Om du vill vara en del av detta projekt kan du anmäla ditt intresse via ett formulär som finns länkat nedan, beroende på vem du är:
- För dig som är ungdom (13-19 år)

- För dig som är vuxen (20 år och uppåt) och vill engagera dig ideellt för ungdomar.

- För verksamheter som jobbar med barn och ungdomar mellan 10-19 år, ni är välkomna att skicka en intresseanmälan för att diskutera vidare under ett bokat möte.
Välkommen till en värld där vi spelar tillsammans och leder tillsammans!